Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] która gra lepsza lol czy dota2?

Nieznajomy1234

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która gra twoim zdaniem jest lepsza?

• LoL
      51
    • Dota2
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Gram juz w lola około pół roku ale ani razu nie grałem w dote. Czy opłaca się ją ściągać i czy jest lepsza od lola? Wiem że podobno dota ma grafike lepszą i to tyle :P. Napiszcie czym się różnią i która gra lepsza.Będę wam wdzięczny za porade :P

Opublikowano

Dostałem dote w prezencie od kolegi na steamie , i szału nima , no chyba że już bedziesz wiedział buildy , jak grać i tak dalej. Dla mnie to jest gorsze od Lola

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

MHMM jak dla mnie beznadziejna, ogólnie nie ogarniam tej gry, pomimo, że grałem w nią ok. 9 h.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Cóż... Myślę, że to jest kwestia gustu.

Wg. mnie Dota jest trudniejsza do opanowania, kolory graficzne są dość ciemne, dziwna charakteryzacja oraz specyficzne ukrztałtowanie gry.

Osobiście uważam, że LoL jest o wiele lepszy, jednakże to jest tylko moje zdanie. Większość osób w tym temacie podzieli moje zdanie, ponieważ napisałeś ten temat w dziale LoLa - co za tym idzie, zdecydowana większość ludzi reprezentuje grę League of Legends.

Grając w Dotę doświadczysz na pewno innego klimatu mimo podobnej gry. Dota2 reprezentuje większą powagę, a LoL większą zabawę.

Opublikowano

Napisałeś to w dziale lola to wiadomo że ci każdy powie że lol lepszy. Napisz w dziale doty to każdy powie że dota lepsza. Proste i logiczne. Każda gra ma swoich własnych zwolenników a to czy jest lepsza czy gorsza oceniasz Ty. Jak dla mnie oby dwie gry są na naprawdę dużym poziomie i warto zobaczyć oby dwie produkcje ;)

Opublikowano

mnie się bardziej podoba dota2 (są eventy i inne , gra bardziej zbalansowana , jest dla starszych , bez ułatwień , jak w Lolu ) ale brak możliwości blokowania kamery nad postacią jakoś sprawia że gra mi się niewygodnie . Jak chcesz to spróbuj zobaczyć dawngate , jest close beta , ale klucze są rozdawane na stronach .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Dota2 - lepsze community. Gra strasznie wolna, miniony bijesz godzinami (są o wiele twardsze, ale dają więcej hajsu)

LoL - gorsze community. Gra bardzo dynamiczna.

Odróżnijcie sobie jakieś streamy z lola i z doty.... dota idzie baaaaaaaaaaaardzooooooooooooooooo wolno.

Grałem w Dote przez cały tydzień, niestety... wole LoL'a ze względu na dynamikę.

Opublikowano

Strasznie trudna gra.. grałem z kolegami parę razy i wgl nie ogarniam tej doty ... może dlatego ze za bardzo przyzwyczajony do lola nwm

Opublikowano

Kwestia gustów a o gustach się nie dyskutuje :D

Wg mnie LoL lepszy, patrząc na grafikę, grywalność czy strukturę championów >. >

Kolory w tej grze są za ciemne, championy są takie nijakie, buildy strasznie drogie, w early rzucasz jeden skill i nie masz many. Trudna gra, swoją drogą ale nie podoba mi się jakoś zbytnio.

Kolejna rzecz która mi się nie podoba to moc championów, tam każdy bohater ma coś dzięki czemu jest op. To nie jest tak jak w lolu, ktoś się nafeeduje to jeszcze w 5 damy rade go zabić, tam już jest godmode on...

Gość koxxxik12
Opublikowano

Dota o 100% lepsza nie ma co porównywać ,dodam też że TWÓRCY LOLA WZOROWALI SIĘ NA DOTA WIĘC LOL TO PODRÓBA. Tyle w temacie pozatym w dota odrazu masz każdą postać

Opublikowano

Dota o 100% lepsza nie ma co porównywać ,dodam też że TWÓRCY LOLA WZOROWALI SIĘ NA DOTA WIĘC LOL TO PODRÓBA. Tyle w temacie pozatym w dota odrazu masz każdą postać

O nie! LoL wzorował się na docie dlatego dota lepsza! O NIE!

LoL się wzorował... może ku*wa jedynie typem gry MOBA bo innych "wzorowań" i "podrób" nie widze... to dwie różne gry.

Gość koxxxik12
Opublikowano

O nie! LoL wzorował się na docie dlatego dota lepsza! O NIE!

LoL się wzorował... może ku*wa jedynie typem gry MOBA bo innych "wzorowań" i "podrób" nie widze... to dwie różne gry.

Chyba Cię pojebało zobacz sobie debilu

http://pl.wikipedia.org/wiki/League_of_Legends 

League of Legends (w skrócie LoL) – sieciowa gra komputerowa z gatunku multiplayer online battle arena[1]. Powstała na bazie modyfikacji Defense of the Ancients (DotA) do Warcraft III: The Frozen Throne.

Jeśli nic nie wiesz to się nie odzywaj.

Opublikowano

Chyba Cię pojebało zobacz sobie debilu

http://pl.wikipedia.org/wiki/League_of_Legends 

League of Legends (w skrócie LoL) – sieciowa gra komputerowa z gatunku multiplayer online battle arena[1]. Powstała na bazie modyfikacji Defense of the Ancients (DotA) do Warcraft III: The Frozen Throne.

Jeśli nic nie wiesz to się nie odzywaj.

"Powstała na bazie" w samej grze nie widzę żadnych podobieństw rozgrywki, inna dynamika inne taktyki. Jedyne co mają wspólne to gatunek - MOBA. Wiem bo WC3 znam jak własną kieszeń a i w Dote/Dote2 grałem.

Opublikowano

Powiem Ci dosłownie i dobitnie. DOTA jest gorsza!! Ale jeśli grasz na Naszym polskim serwerze nordic/east bo tak go się winno zwać. To rzuć w diabły i graj w DOTE.. a najlepiej jakąś płatną MOBE, a wychodzi kilka. Tu polaczki Ci każdą grę utrują, zniszczą i zwyzywają bo mama ich bije.. Dota ma stanowczo wyższy poziom kultury, choć w lolu WEST i NA także jest do przeżycia.

Trud innych powinno wynagradzać się "Lubię to". Nie boli, nie kosztuje a daje satysfakcje.

Opublikowano

Zdecydowanie lol gra jest bardziej dynamiczna, dużo postaci i bardzo dużo graczy, dużo efektów skilli i różne bossy takie jak dragon i baron które dają nam bonusy, kontry na postacie więc gra jest trudniejsza, dużo itemów, grafika jest dobra ale szału nie robi. to są + a teraz -

Dużo gra dzieci i jest flame.

Wygrana jest bardzo zależna od teamu jak i twoje staty (więcej golda) jeżeli ktoś z teamu bd ciagle kille zbierac ty bd za free złoto zbierać :)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Prawda jest taka że dota jest trudniejsza, dlatego nieogarnięci kido w nią nie grają. Dota to gra bardziej dla esportu, a LoL'a chcieli na siłe zrobić grą esportową, i im to wychodzi :D

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Pograłem z 1h w dote ale strasznie mi się nie podoba mechanika typu 2skille i brak many, champy mają wiekszy range niż turrety etc. Jak kto woli wg. gustu.

League of Legends

Opublikowano

Grałem w obie gry, w LoLa gram nadal, Dota 2 natomiast dosyć szybko się znudziła więc przestałem w nią grać. Z moich obserwacji Dota 2 jest grą zdecydowanie trudniejszą dla nowych (tu można zaliczyć do tego mocniejsze creepy oraz wręcz dziwne turrety). Plusem Doty jest to, że istnieje na platformie Steam. Lol natomiast jest łatwiejszy dla nowych i moim zdaniem bardziej wciąga. Obie gry różnią się bardzo, nie można nazwać żadnej podróbą. Moim zdaniem LoL jest nieznacznie lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...